Als je een 4×4 op de aanhanger vervoert naar een evenement, zijn er nog wel eens discussies over APK-plicht en verzekeringen.

De meeste verenigingen hebben een APK-plicht, of een regel dat de auto APK -waardig moet zijn. Bij dit laatste komen de discussies meestal al op gang.

Waar het feitelijk om draait is de veiligheid voor jezelf en voor een ander.

Ander hekel punt is de verzekering. Want hij is toch geschorst, dan is een verzekering toch niet nodig? En daar zit een groot misverstand.

Zelfs als je achter op je eigen terrein aan het crossen bent, zou je het voertuig waar je dat mee doet moeten verzekeren. Niet voor schade aan het voertuig, maar wel aan schade aan jezelf of andere personen.

Op het moment dat een auto niet verzekerd is, kan een verzekeraar wel eens heel vervelend gaan doen als er persoonlijk letsel is.

Lees de kleine lettertjes daarom altijd goed, of kies een verzekering waarbij terreinrijden (niet crossen) verzekerd is.

Op het moment dat je West-Europa uit gaat, dan vervalt vaak ook de dekking. Lees je daarom vooraf goed in, en zorg lokaal voor een goede dekking.

Laatste wat je wilt is aan de andere kant van de wereld discussies gaan voeren met de handhavers. En met het wonder van internet is er altijd iemand te vinden die jouw bestemming al heeft aangedaan.

Groene kaart verzekering