Brandstof is er in Nederland in verschillende soorten en kwaliteiten. Hoewel de Shell duur is, is de brandstof van de ‘witte pomp’ niet altijd van constante kwaliteit.

In West Europa is dat verschil meestal niet enorm, dus kan het niet zo veel kwaad om af en toe daar te tanken.

Zodra je het westen uit gaat, worden de verschillen groter. In Marokko is het zelfs niet heel gek als je diesel uit een colafles koopt…..

Een beetje extra zorg voor je brandstofsysteem kan dan zeker geen kwaad. Neem een extra brandstoffilter mee, een toevoeging voor extra smering van je pomp/verstuivers, of een trechter met een extra filter/waterafscheider. Ook je (grotere) brandstoftank volhouden bij de pomp langs de grote weg is een tip, ook al ben je pas halverwege. Met een extra jerrycan kan je net die paar liter als reserve meenemen, voor het uiterste geval. Als de reis lange tijd door afgelegen gebieden gaat, is een extra brandstoffilter inbouwen ook een goede optie. Keuze genoeg om je kostbare brandstofpomp te beschermen, laat je in ieder geval goed voorlichten over de te nemen maatregelen. Ik sta klaar voor een adviesgesprek!

vervuilde brandstof