SAV; Saris Adventure Vehicles is de specialist voor vrijwel alle aanpassingen van uw VW Transporter of VW CaliforniaVW Transporter offroad camper

De VW Transporter is de laatste jaren enorm gestegen in populariteit. Niet zo heel gek natuurlijk, want hij is ruim, comfortabel en in de 4WD 4Motion uitvoering ook nog eens heel capabel in het (lichte) terrein. De VW Transporter is een bestelwagen niet alleen voor zakelijk gebruik, maar ook om mee te kamperen of lange reizen meet te maken.
Met de juiste aanpassingen wordt hij alleen maar beter, afhankelijk van uw gebruik. Hieronder een aantal voorbeelden van de mogelijkheden.

Bodembescherming

Bescherming onderzijde bodembescherming skidplate vw transporter

Als (incidenteel) offroad of greenlanen wel eens voorkomt of je wilt het niet uit de weg gaan, dan is een stuk bodembescherming van je VW Transporter zeker aan te raden. De meest kwetsbare onderdelen (koeling, motor, versnellingsbar) zitten aan de voorzijde dus het is zeker aan te raden om dit deel te beschermen met een aluminium beschermplaat, ook wel skidplate genoemd.

Banden en velgen

Niet alleen voor de looks! De juiste set banden en velgen kunnen de looks van uw VW Transporter ineens veranderen van ‘leuke bus’ naar ‘stoere offroader’. De standaard banden en velgen vallen nogal ver naar binnen en zijn ook iets aan de kleine kant. Met de juiste velg komt het geheel iets naar buiten en is de wielkast mooier opgevuld. Afhankelijk van de bandenmaat win je ook nog eens een aantal centimeter aan bodemvrijheid.

Lier en liermontage

Wil je wat verder en heftiger offroad gaan met je VW Transporter of wil je vooral goed voorbereid op wat mogelijk komen gaat? Een lier is het ultieme redmiddel. Met de juiste hulpmiddelen is een lier multifunctioneel te gebruiken. Er zijn 2 opties voor montage; achter de voorbumper als zogenaamde ‘Hidden Winch Kit’ of als ‘Rear Mounted’ versie. De voor montage is iets eenvoudiger en dus voordeliger, maar niet bij alle types te monteren ivm koeling en elektronische componenten zoals radar voor de Adaptieve Cruise Control.
Bij de ‘Rear Mount’ komt de lier op de plaats van het reservewiel van de VW Transporter, die moet dus verhuizen. Groot voordeel van deze montage is dat hij zowel vooruit, als achteruit te gebruiken is. Nadeel is dat het aanzienlijk meer werk is, en dus ook wat kostbaarder.

Verzwaarde sleepogen

Eigenlijk voordat je een lier monteert, zijn een paar Heavy Duty sleepogen een must. Soms is een simpel rukje al voldoende om je VW Transporter weer los te trekken, maar dat wil je liever niet aan het standaard schroefoog doen.

Snorkel voor doorwadingen

VW Transporter snorkel

De VW Transporter is weliswaar geen hardcore offroader, maar bij reizen door bijvoorbeeld Ijsland zijn doorwadingen zeker geen uitzondering. Een kopje water is al voldoende om je motor naar de eeuwige jachtvelden te sturen, dus een snorkel of verhoogde luchtinlaat is dan verstandig. Er is een klassieke snorkel, een polyester aerodynamische versie en een versie die onder de motorkap blijft en dus niet van buiten zichtbaar is.
Denk daarbij trouwens ook aan de ontluchting van de bak en assen, die zijn net zo belangrijk!

En verder?

Verder eigenlijk nog alles wat we hierboven niet genoemd hebben kunnen wij monteren op uw VW Transporter. Accu’s, laadsystemen, roofracks, daktent, verhoogde of verwzwaarde veersystemen en nog veel meer. Ik kan de inrichting ook zo maken dat u de auto doordeweeks gewoon kan gebruiken voor het werk, en in het weekend er lekker mee op pad kan. Neem gerust contact met mij op via jip@buildbyjip.nl of bel/app me op 06-11028208. Ik maak graag een afspraak om de mogelijkheden met u te bespreken.