Liermontage op uw 4×4

Soms wil je wel een lier monteren, maar niet de gehele voorkant van de auto veranderen. Ook is het in sommige gevallen niet mogelijk of niet toegestaan. Gelukkig is er bijna altijd wel een oplossing te vinden, of anders wel een oplossing op maat  te maken. Met een “Hidden Winch” (verborgen lier) heb je de lier netjes weg gewerkt achter de originele kunststof bumper, en ook niet het nadeel van het extra gewicht aan de voorzijde. Al met al een heel goed alternatief voor een grote stalen lierbumper.

Een lier is een investering voor jaren. Een waar je jaren plezier van kan hebben, maar ook ergernis (geloof me, ik heb met -20 staan vloeken) dus een investering waar je niet op wil bezuinigen. Er zijn natuurlijk veel verschillende soorten lieren. Wij voeren voornamelijk de kwaliteitslieren van Warn en Warrior. Want niet alleen de eerste aanschaf telt, maar ook de aftersales. Bij een merk zoals Warn kan je terug vallen op een solide organisatie, met goede documentatie en organisatie van reserve onderdelen. Met de top lieren van Warn en Warrior kunnen wij voor vrijwel ieders budget een goede lier leveren. Twijfelt u nog tussen een synthetisch touw of een ouderwetse staalkabel? Neem contact met mij op voor het beste advies.

  • de beste 4x4 lier kopen doe je bij saris Adventure Vehicles

Welke lier moet je kiezen? Voor het kiezen van de juiste lier zijn er een aantal zaken belangrijk. Allereerst het gewicht van de auto leeg. Dan een schatting van de extra’s (denk aan een lierbumper, extra reservewielen, roofrack, daktent, koelkast vol bier etc). Die doe je in ieder geval keer 1.5. Je kan ook de het totaalgewicht van de auto aanhouden (leeggewicht + het laadvermogen), maar reken dit altijd even na. Dan is het belangrijk om te weten wat je er mee gaat doen. Ga je op reis, en heb je hem enkel voor noodgevallen, of ga je de extreme reizen doen van 4WD Magazine en is dagelijks lieren gegarandeerd? Of ga je zelfs competitie rijden? Is snelheid van belang? Allemaal zaken die mee spelen met de juiste keuze. Maar ook de manier hoe hij gemonteerd wordt. Een verborgen montage is mooi, maar maakt de bediening van de vrijloop vaak lastig. Een Warn Zeon Platinum met elektrische vrijloopbediening kan dan een uitkomst zijn. Brainstormen over de juiste lier voor uw 4×4? Neem contact met mij op en we zoeken samen de beste oplossing.

Techniek en ervaring, de basis voor een goed advies

Iets kunnen verkopen is niet zo moeilijk, maar ik ben geen klassieke verkoper. De producten die bij mij verkrijgbaar zijn, zijn getest in de praktijk. Ook door mijn technische kennis kan ik als geen ander de wensen van u omzetten naar een technisch plan. Vanuit dat plan werk ik naar een volledige offerte, open of gesloten. Om tot een goed plan te komen voor een complete ombouw zullen we eerst om tafel moeten gaan zitten om de wensen en globaal het budget te bespreken. Omdat ik alleen werk en tijd een kostbaar goed is, doen we dit enkel op afspraak. Mail me voor een afspraak, dit kan uiteraard ook buiten ‘normale’ kantooruren.

Voor een aantal 4×4 delen/accessoires hoeft u de deur helemaal niet uit, deze kunt u namelijk gewoon via de webshop bestellen. Wel zo makkelijk en snel.