SAV; Saris Adventure Vehicles is de specialist voor vrijwel alle aanpassingen van uw Mercedes Vito en Mercedes Sprinter

De Mercedes Vito en Sprinter zijn de laatste jaren enorm gestegen in populariteit. Niet zo heel gek natuurlijk, want ze zijn ruim, comfortabel en in de 4WD uitvoering ook nog eens heel capabel in het terrein. De Mercedes Vito en Sprinter is een bestelwagen niet alleen voor zakelijk gebruik, maar ook om mee te kamperen of lange reizen mee te maken.
Met de juiste aanpassingen wordt hij alleen maar beter, afhankelijk van uw gebruik. Hieronder een aantal voorbeelden van de mogelijkheden.

Banden en velgen

Niet alleen voor de looks! De juiste set banden en velgen kunnen de looks van uw Mercedes Sprinter of Vito ineens veranderen van ‘leuke bus’ naar ‘stoere offroader’. De standaard wegbanden en velgen vallen nogal ver naar binnen en zijn ook iets aan de kleine kant, prima voor normaal op de weg. Dit is met name bij de Sprinter het geval, de verhouding is een beetje weg. Met een andere velg komt het geheel iets naar buiten en is de wielkast mooier opgevuld. Afhankelijk van de bandenmaat win je ook nog eens een aantal centimeter aan bodemvrijheid. Je kan dus iets met maten spelen, maar niet teveel, anders gaan de wielen aanlopen of te ver buiten de wielkast steken. Dit mag namelijk (voor de APK) niet meer dan 3 cm zijn.

Velgen op de Mercedes Vito

Snorkel

De Sprinter en Vito zijn weliswaar geen hardcore offroaders, maar bij reizen door bijvoorbeeld Ijsland, maar ook in de UK zijn doorwadingen zeker geen uitzondering. Een koffiekopje water is al voldoende om je motor naar de eeuwige jachtvelden te sturen, dus een snorkel of verhoogde luchtinlaat is dan niet onverstandig. Er is een klassieke snorkel, een polyester aerodynamische versie en een versie die onder de motorkap blijft en dus niet van buiten zichtbaar is.
Denk daarbij trouwens ook aan de ontluchting van de bak en assen, die zijn net zo belangrijk!

Liermontage

Wil je wat verder en heftiger offroad gaan met je Mercedes Sprinter of Mercedes Vito of wil je vooral goed voorbereid op alles wat mogelijk komen gaat? Een lier is het ultieme redmiddel. Met de juiste hulpmiddelen is een lier multifunctioneel te gebruiken. Een lier kan gemonteerd worden in een lierbumper of als een zogenaamde “Hidden Winch”. De montage zal niet bij alle types te monteren zijn ivm koeling en elektronische componenten zoals radar voor de Adaptieve Cruise Control.

Lier monteren Mercedes Sprinter

Verzwaarde sleepogen

Eigenlijk voordat je een lier monteert, zijn een paar Heavy Duty sleepogen een must. Soms is een simpel rukje al voldoende om je Mercedes Vito of Sprinter weer los te trekken, maar dat wil je liever niet aan het standaard schroefoog doen. Die trek je er namelijk zo vanaf. Die is uitstekend om een auto aan vast te zetten of om hem af te slepen, maar niet geschikt voor recovery.

Bodembescherming

Als (incidenteel) offroad of greenlanen wel eens voorkomt of je wilt het niet uit de weg gaan, dan is een stuk bodembescherming van je Mercedes Sprinter of Vito zeker aan te raden. De meest kwetsbare onderdelen (koeling, motor, versnellingsbak) zitten aan de voorzijde dus het is zeker aan te raden om dit deel te beschermen met een aluminium beschermplaat, ook wel skidplate genoemd. Verder zijn er ook nog beschermplaten voor de tank, assen en eventuele verwarmingsunits. Zijn er platen niet verkrijgbaar, dan kan ik deze altijd nog op maat maken.

Mercedes Vito beschermplaat bescherming voorzijde

En verder?

Verder eigenlijk nog alles wat we hierboven niet genoemd hebben kunnen wij monteren op uw Mercedes Sprinter of Mercedes Vito. Accu’s, laadsystemen, roofracks, daktent, verhoogde en/of verzwaarde veersystemen en nog veel meer. Ik kan de inrichting ook zo maken dat u de auto doordeweeks gewoon kan gebruiken voor het werk, en in het weekend er lekker mee de bossen in kan. Neem gerust contact met mij op via jip@buildbyjip.nl of bel/app me op 06-11028208. Ik maak graag een afspraak om de mogelijkheden met u te bespreken.