Zicht rondom met de beste verlichting

Misschien wel het meest besproken en meest gewilde item op de gemiddelde 4×4. Een set LED lampen of een LED bar. Waar je ‘vroeger’ de keuze had tussen een Hella Rally 1000 of een Rally 3000, is met de komst van de LED lampen deze markt geëxplodeerd. Met de komst van LED zijn de mogelijkheden bijna eindeloos.

Daglicht met een LED-bar

Er zijn gewoonweg te veel soorten verlichting om te bespreken en allemaal te laten zien op de site. In grote lijnen zijn er 3 soorten: de ronde verstralers, de rechthoekige LED-bars (van 10 cm tot wel 1.5 meter) en de werklampen. Het tijdperk van de gloeilampen zijn we inmiddels wel voorbij. Het grote voordeel van LED is een enorme hoeveelheid licht, met een heel laag stroomverbruik. Met alle elektrische verbuikers die we tegenwoordig in de auto hebben zitten, is dit een heel belangrijk voordeel. Ook ben je qua vormgeving veel vrijer, en is er dus voor vrijwel elke4x4 wel een passende oplossing te vinden. Mooi voorbeeld van een strakke montage zijn de grill-kits van Lazer.

Kies voor kwaliteit

Ik roep het vaker; kies voor kwaliteit. Zoals bij eigenlijk alle producten geldt; de prijs staat in verhouding met de kwaliteit. Op Ali vind je LED-bars voor een paar tientjes. Alleen erg jammer is als je hem 3 keer moet vervangen in 2 jaar tijd. Misschien krijg je onder garantie een nieuwe, maar de arbeid om hem te vervangen wordt niet vergoedt en zo ben je dus alsnog duurder uit. Wij voeren onder andere het volledige gamma van PIAA, Osram, Lazer. Kortom, de merken die volledig achter hun producten staan en daar ook de garantie op durven te geven, tot wel 7 jaar.

Plaating van het licht

Plaatsing van de verlichting is misschien wel net zo belangrijk als de LED lamp zelf. Een lamp op het dak wordt minder snel smering dan een laag geplaatste lamp, maar kan ook verblindend werken bij stof, mist, sneeuw of regen. Ook moet je rekening houden met de weerkaatsing op de motorkap en het dashboard. Een idee krijgen van de verschillende soorten verlichting die er zijn? Neem eens een kijkje op de webshop.