Daktent kamperen, de ultieme slaap-ervaring

Slapen in een daktent. Je ziet het steeds vaker, en niet voor niets. Een daktent heeft heel veel voordelen. Je ligt letterlijk hoog en droog. Geen vervelende kruipertjes in je tent, geen geulen graven rond de tent als het een dag slecht weer is. Plus dat je op 1.5-2 meter hoogte altijd een heerlijk briesje hebt. En als laatste het uitzicht als je ‘s ochtends je tent open doet. onbetaalbaar. Hoewel er de laatste jaren veel soorten en uitvoeringen daktenten zijn bij gekomen, kan je ze in grote lijnen in 2 categorie├źn indelen.

Quick Pitch hardshell daktent aluminium op Toyota Hilux
Daktent Lotte op Landrover Discovery

Hardshell daktenten

De meest bekende varianten van deze “Hardshell” daktent zijn de Quick Pitch en de Alucab daktent. Wij zijn trotse leverancier van Quick Pitch, staan volledig achter de kwaliteit en deze heeft naar onze mening een aantal voordelen. Het grote voordeel van een hardshell is de snelheid. Daar kan alleen een pop-up tentje tegenop! Ladder er aan, 2 clips openen, klein duwtje geven en je kan pitten. Alleen nog even de 2 veren plaatsen voor de luifel, en klaar. Beddengoed kan gewoon blijven liggen, daar hoef je dus niet mee te sjouwen. Voor degene die ook echt offroad gaan tussen de bomen, struiken en takken, is de hardshell ook een uitkomst. De gecoate aluminium buitenschaal kan tegen een stootje.

Softshell daktenten

Het klassieke model daktent. Ondertussen in honderden kleuren en uitvoeringen te krijgen. En evenveel verschillen in kwaliteit. Zoals zo vaak is het verschil in prijs net zo groot als het verschil in kwaliteit. Ga je alleen 2 weekjes in de zomer naar een warm oord, of wil je ook in het voor- en najaar een keer gaan kamperen? Zelfs in de winter kan het, met de juiste voorbereiding zoals een hele goede slaapzak en eventueel een binnentent. De softshell is aanzienlijk goedkoper dan een hardshell, lichter qua gewicht en ruim van binnen. Er zijn tenten van 1.20m, 1.40m en ook 1.60m breed. Geschikt dus voor meerdere personen. Doordat hij dicht vrij compact is, kan je soms ook 2 daktenten monteren op het roofrack of ook nog een op de trailer. Heel breed inzetbaar dus. Wij leveren de toptenten van Storm en ARB. Groot verschil van de tenten van Storm is het gebruikte materiaal. Dit heeft een aanzienlijk groot aandeel katoen, wat de kwaliteit en comfort ten goede komt.

Voor meer informatie of een gesprek over de mogelijkheden voor uw 4×4? Mail me op jip@buildbyjip.nl en we gaan samen brainstormen over de beste oplossing.