Praktische inrichting laadruimte

Het praktisch inrichten van de laadruimte van uw 4×4 is een genot voor elke 4×4 reis, vakantie of overland trip. Dit kan op vele manieren, eigenbouw of op basis van een bestaand product. Handig is om van te voren te bedenken hoe je de inrichting wilt gaan doen. Waar wil je slapen, zitten, koelen, koken etc. Moet je binnendoor de auto om in het slaapgedeelte te komen (zoals bij sommige pop-up daken) of heb je ook regelmatig een grote Leonberger achterin? Zaken om rekening mee te houden, want je moet wel voldoende ruimte overhouden voor de dagelijkse zaken.

ARB lades in Landcruiser 200
Mini kitchen slide 4x4 expeditie

Schuiflades voor opslag

Er zijn een aantal oplossingen voor het inrichten van de laadruimte met lades. De ARB lades zijn er in diverse lengtes, breedtes en hoogtes. Ook zijn ze uit te voeren met een bovenkant die ook uitschuift, waar bijvoorbeeld een koelkast op gemonteerd kan worden die je dan naar buiten kan trekken. Deze lades zijn mooi gestoffeerd aan de binnen- en buitenkant en soepel gelagerd voor een makkelijke bediening. Met verschillende tussenstukken kan je de enorme lades makkelijk opdelen. De lades van Big Country zijn aan de bovenzijde gestoffeerd en de voorzijde is voorzien van een zwarte poedercoating. Mooie strakke afwerking wordt meegeleverd of maken wij op maat in de auto, zeker voor grijs kenteken auto’s belangrijk (dat kennen ze in de rest van de wereld namelijk niet…)

Keuken sliders

Naast de ‘standaard’ lades zijn er ook de zogenaamde Kitchen Slides. Mooie aan deze lades is dat ze ruimte bieden aan een koelkast, kooktoestel, werkgedeelte en/of wasgelegenheid. Voor de pickup’s en hele grote 4×4’s zoals de Landcruiser HZJ78, is de ARB Kitchen Slide perfect. Deze is ook om te toveren naar een gewone lade en kan je het keukengedeelte alleen monteren als je op reis gaat. De Quick Pitch Mini Kitchen is een van mijn persoonlijk favorieten. Deze zeer compacte kast bergt de koelkast mooi op, en deze komt naar beneden zodra je hem naar buiten trekt, Ideaal voor de wat kleinere mensen, hogere auto’s of de 4×4 met een achterklep die naar beneden klapt. Een werkblad, (bestek)lade en ruimte voor 1 of 2 kooktoestellen maken het geheel af. Ingeschoven heel compact dus ook voor de kleinere 4×4 geschikt.

Voor meer informatie of een gesprek over de mogelijkheden voor uw 4×4? Mail me op jip@buildbyjip.nl en we gaan samen brainstormen over de beste oplossing.