Bescherm wat je lief is

Nogal cliche, maar goed, dit gaat ook op voor uw 4×4. Je kan een auto mooier maken met de meest geweldige 4×4 accessoires, maar een verstopte boomstronk of steen kan heel snel een einde maken aan de prachtige 4×4 reis die net 2 dagen bezig is.

aluminium beschermplaat skidplate

Hierbij moet je bij jezelf afvragen; wat ga ik doen en wat voor een rijder ben ik.
Ga je met 150 km/h door de woestijn racen, of ga je recreatief greenlanen? In het eerste geval moet je de hele onderzijde dicht timmeren. Want een struik woestijngras trekt een spoor van vernieling bij die snelheden.
Met wat voor een rijder ben ik bedoel; Ik voel dat ik iets raak, en ik neem een ander spoor, of ik neem een aanloop en probeer er met meer snelheid overheen te komen.
In dat laatste geval moet je ook de volledige onderzijde pantseren.

De belangrijkste delen die je wilt beschermen zitten vooraan; de koeling en de motor. Daarna volgen de versnellingsbak en tussenbak. Als laatste de tank.
Maak hierbij een afweging; met een lekkende tank moet je ook een reparatie uitvoeren, maar daar loopt je motor niet op kapot. Als je een gat in je carter hebt en de olie loopt eruit, dan kan dit tot dure reparaties leiden.

De meeste beschermplaten (ook wel skidplates genoemd) zijn van aluminium; sterk en toch relatief licht.

Voor vrijwel elke 4×4 of SUV kunnen wij beschermplaten leveren, of eventueel ook op maat maken. Neem contact op voor de mogelijkheden voor uw auto. Ik geef u graag het juiste advies.