Een 4×4 is anders dan een standaard auto. Ook het rijden moet je niet vergelijken met een personenauto. Voor de minder ervaren mensen (op het gebied van 4×4) hebben wij diverse mogelijkheden.

  • 4×4 Basis cursus terreinrijden
  • 4×4 Lier cursus
  • Technische instructie voor reis en expeditie
  • 4×4 Training voor brandweer en andere hulpdiensten
4×4 basis cursus terreinrijden en lier cursus

De basis cursus en de lier cursus worden doorgaans gedaan door mijn vader Hans Saris, die al meer dan 20 jaar instructie geeft.
Deze cursus begint met een stukje theorie; wat is 4×4 rijden en waar moet je op letten. Daarna ga je onder begeleiding stap voor stap de basis vaardigheden uitvoeren. Schuin rijden, hellingproef, rijden op zand maar ook de communicatie met de bijrijder komt aan bod.
Na een goede lunch gaan we verder met de oefeningen, doel is om zo veel mogelijk te rijden. Aan het eind van de dag ontvangt u een certificaat van deelname. De cursus wordt gegeven op het terrein van Fursten Forest, omdat er heel veel mogelijkheden zijn qua rijden en de catering is top. Eventueel kunt u in het dorp overnachten en de volgende dag het geleerde in de praktijk brengen.

Meer info over de cursus terreinrijden? Mail naar hanssaris4wd@gmail.com

Technische instructie voor reis en expeditie

Tijdens deze (avond) leren wij u hoe uw eigen 4×4 in elkaar zit. Waar kan je de olie van de bakken/assen controleren, hoe kan ik een noodreparatie uitvoeren en wat heb ik nodig onderweg. Dit doen wij 1 op 1, met uw eigen 4wd. Aan het begin bespreken we wat u wilt weten, dan zetten we de auto binnen en beginnen we van boven naar beneden. Schrijf van te voren op wat u wilt weten, zodat we dit tijdens de instructie zeker kunnen behandelen.

Training voor brandweer en andere hulpdiensten

Speciaal voor de brandweer en andere hulpdiensten kunnen wij een op maat gemaakte training verzorgen. Doordat ik al ruim 15 jaar actief ben bij de brandweer, ken ik de behoeftes en kan ik daar op inspelen. Dit kan eventueel ook op locatie, beperkte instructie op een oefenavond is uiteraard ook mogelijk.

Meer info? Stuur een email naar jip@buildbyjip.nl